Pannenkoekenparadijs Restaurant, terras & meer
Speelparadijs Midgetgolf & speeltuin
Reinalda Venue Evenementen & zalenverhuur
Sport Tennis- & Padelbanen

Padelbanen Haarlem

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland, er wordt gesteld dat dit zelfs wereldwijd het geval is. En de padelsport is nu dichterbij dan ooit, je beoefend het simpelweg bij het Pannenkoekenparadijs in het Reinaldapark te Haarlem, met maar liefst 8 padelbanen! Padel staat garant voor heel veel plezier, met vrienden en vriendinnen, met familie of met onbekenden; gezamenlijk wordt de fanatieke sportieveling in je naar boven gehaald!

Padel kan op alle leeftijden gespeeld worden, en op alle niveaus. Vereist de tennissport nog wat oefening, omdat de techniek bijvoorbeeld een belangrijke factor is, kun je in padel zo aan de slag. Letterlijk. De sport is zeer laagdrempelig, heel sociaal en er wordt vooral veel gelachen. Een rally kan lang duren en het maken van de gekste bewegingen om een bal te ‘redden’ maken de sport erg vermakelijk!

» Aanmelden voor onze padelbanen

De grootste outdoor Padel Club van Nederland

Wil je padel komen spelen op onze banen? Meld je dan aan via WePadel, de grootste outdoor Padel Club van Nederland.

Wat is Padel?

Een padelbaan is 20 bij 10 meter. Beide speelhelften, zijn net als bij tennis, gescheiden door een net. Iedere helft is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Het verschil hierbij met tennis is dat het veld kleiner is en het veld omheind is door glas- en hekwerk. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Tactiek is essentieel, aangezien de bal – die net wat harder is dan een tennisbal en net wat meer stuitert – altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s, op ieder niveau. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

» Aanmelden voor onze padelbanen

 

Sportkantine

De padelbanen (en tennisbanen) bevinden zich aan de achterzijde van het Pannenkoekenparadijs. Aan deze zijde vindt u tevens onze sport-/VIP-kantine met (overdekt) buitenterras. Even bijkomen en socializen in een gezellige omgeving!